Recent Nieuws

Zwarte lijst van illegale gokwebsites

22-mrt-2017

Hier vindt u de lijst van websites die illegaal zijn volgens de Kansspelcommissie.

Lees meer

Nota: tombola, eten en drinken in kansspelgelegenheden klasse II, III en IV en aanvragen publiciteit en acties

22-feb-2017

Een kansspelinrichting is essentieel gericht op de exploitatie van kansspelen. Randactiviteiten moeten essentieel accessoir blijven.

Lees meer

Nieuwjaarswensen KSC & Hof van Beroep

30-jan-2017

Dhr. Luc Maes, Eerste Voorzitter van het Hof van Beroep te Brussel, en Dhr. Etienne Marique, Magistraat/Voorzitter van de Kansspelcommissie, wensen u en uw naasten een voorspoedig 2017!

Lees meer

Wilt u nagaan welke kansspelen toegelaten zijn in België? Bent u benieuwd naar de vergunningen die uitbaters van kansspelen nodig hebben? En hoe zit het precies met kansspelen via het internet?

De Kansspelcommissie biedt u graag een antwoord op deze en andere vragen. Sinds 1999 vervullen wij een belangrijke rol qua advies, het beslissen over vergunningen en controle in deze materie. Op deze website vindt u ondermeer informatie over onze bevoegdheden, onze partners en onze wettelijke basis.

Mocht u niet vinden wat u zoekt, dan kunt u bij ons terecht voor meer informatie. U vindt onze contactgegevens rechts bovenaan elke pagina.

 

 

 

 

Aanbevelingen

 • Wist u dat...

  ...loterijen niet onder de bevoegdheid van de Kansspelcommissie vallen? Zo valt de Nationale Loterij onder de wet van 19 april 2002 tot rationalisering van de werking en het beheer van de Nationale Loterij. Alle andere loterijen vallen dan weer onder de loterijwet van 31 december 1851.

 • Wist u dat...

  … spelers die zich vrijwillig laten uitsluiten uit kansspelinrichtingen klasses I en II vaak proberen om er alsnog binnen te geraken? Een correcte registratie in EPIS is dus heel belangrijk.

 • Wist je dat...

  ... l'Institut fédératif des addictions comportementales (IFAC) in Nantes (Frankrijk) een onderzoeksinstituut is voor verslavingsgedrag? Op hun website vindt u interessante bronnen en links.

 • Wist u dat...

  ... een vrijwillige aanvraag tot uitsluiting uit casino’s en speelautomatenhallen door een speler nog dezelfde dag wordt uitgevoerd?

Informatieve nota´s voor de sector

Informatieve nota

22-mrt-2017

Informatieve nota

22-feb-2017

Informatieve nota

18-jan-2017