Recent nieuws

Celticsponsor Dafabet sluit Belgische spelers uit

25-sep-2017

Naar aanleiding van de Champions League wedstrijd Anderlecht – Celtic heeft Dafabet, een onderneming welke actief is op de online kansspelmarkt, bij de Kansspelcommissie nadere instructies opgevraagd omdat zij als shirtsponsor vermeld staat op de T-shirts van de Celticploeg. De Kansspelcommissie apprecieert de verantwoordelijkheid die Dafabet opneemt om de Belgische Kansspelwet die de spelers beschermt van een ongecontroleerd en illegaal aanbod, te respecteren.

Lees meer

Zwarte lijst van illegale gokwebsites

13-sep-2017

Hier vindt u de lijst van websites die illegaal zijn volgens de Kansspelcommissie.

Lees meer

Het nieuwe jaarverslag is er!

5-sep-2017

U kunt het Jaarverslag 2016 hier raadplegen.

Lees meer

Welkom

Wilt u nagaan welke kansspelen toegelaten zijn in België? Bent u benieuwd naar de vergunningen die uitbaters van kansspelen nodig hebben? En hoe zit het precies met kansspelen via het internet?

De Kansspelcommissie biedt u graag een antwoord op deze en andere vragen. Sinds 1999 vervullen wij een belangrijke rol qua advies, het beslissen over vergunningen en controle in deze materie. Op deze website vindt u ondermeer informatie over onze bevoegdheden, onze partners en onze wettelijke basis.

Mocht u niet vinden wat u zoekt, dan kunt u bij ons terecht voor meer informatie. U vindt onze contactgegevens rechts bovenaan elke pagina.

 

Aanbevelingen

 • Wist u dat...

  ...loterijen niet onder de bevoegdheid van de Kansspelcommissie vallen? Zo valt de Nationale Loterij onder de wet van 19 april 2002 tot rationalisering van de werking en het beheer van de Nationale Loterij. Alle andere loterijen vallen dan weer onder de loterijwet van 31 december 1851.

 • Wist u dat...

  … spelers die zich vrijwillig laten uitsluiten uit kansspelinrichtingen klasses I en II vaak proberen om er alsnog binnen te geraken? Een correcte registratie in EPIS is dus heel belangrijk.

 • Wist je dat...

  ... l'Institut fédératif des addictions comportementales (IFAC) in Nantes (Frankrijk) een onderzoeksinstituut is voor verslavingsgedrag? Op hun website vindt u interessante bronnen en links.

 • Wist u dat...

  ... een vrijwillige aanvraag tot uitsluiting uit casino’s en speelautomatenhallen door een speler nog dezelfde dag wordt uitgevoerd?

Informatieve nota's voor de sector

Kalender